top of page

Nytt år. Nytt kapitel. Nya utmaningar. Nya äventyr.

2022 har varit ett turbulent år för mig med utmattning, covid med påföljande nervsmärtor, separation och flytt. 2023 tänker jag börja om på nytt, som ett oskrivet blad... Därför väljer jag också att börja om på en ny plattform, en som jag styr över själv och där Facebook eller Instagram inte kan censurera mig.Här på bloggen kommer du kunna följa min resa med allt vad det innebär - hälsa, jobb, drömmar, relationer, kärlek, tankar och funderingar, ekonomi, projekt a la frihet och leva mer på mindre med mera.


2022 ett skitår?


Visst ligger det lätt tillhands att se det så, men trots allt skit har det inte bara varit skit.


Sjukdom ledde till flytt och separation och genom det fick jag möjligheten att bo i denna lilla stuga. Här har jag provat på det lugna livet på landet. Eldat med ved för att få värme, handlat mat på en pytteliten affär i ett samhälle där alla känner alla, lyssnat på tystnaden i skogen och kramat träd.Tidigare uppskattade jag inte detta, kanske för att jag för född och uppvuxen precis så här. Det blev vardag och jag längtade efter något annat, trodde jag.

Nu har jag alltså fått chansen att upptäcka att det är precis det här jag vill ha!


Jag har börjat längta efter att odla grönsaker.


Kan du tänka dig, jag? Odla?! Dit trodde jag aldrig att jag skulle komma. Men nu är jag alltså där, och jag tror det handlar både om min längtan efter ett långsammare och enklare liv men även om att leva mer på mindre.


Att jobba heltid har aldrig varit min grej. Självklart har jag gjort det i tron om att det är så det ska vara, att det är det enda sättet. Nu, efter tre utmattningar (och en human design reading) har jag förstått att det inte är den enda sanningen. Heltid passar inte alla helt enkelt. Iallafall inte på vilket arbete som helst.Att inte jobba alls


Det är inte det jag är ute efter för jag älskar att jobba. Men jag vill kunna jobba med det jag känner passion över! Min själ ska sjunga av glädje när jag går till jobbet. Och jag vill (behöver) kunna styra själv över min tid och vila närhelst jag behöver. Skulle utan problem kunna jobba heltid med ett sådant arbete.


Om det är en omöjlig dröm? Absolut inte. Finns redan andra som gör det så varför skulle inte jag?

Jag har redan gjort en satsning på konsten och inför 2023 kommer jag att steppa upp ytterligare, har en del visningar och utställningar bokade. Dessutom har jag en del andra idéer och projekt som du kommer kunna läsa om längre fram, än så länge är de bara i bollplanks-stadiet.Vänder blad och lämnar en del tunga saker bakom mig


Kanske för att markera en nystart, kanske för att lämna en del av min ryggsäck bakom mig, jag vet inte. Men mina gamla dagböcker från mina yngre år kommer att eldas upp.


Jag har alltid fått höra att man inte ska slänga sina gamla dagböcker för att de kan vara roliga att läsa när man blir äldre. Tro mig, jag har provat att läsa dem vid några tillfällen men mår bara dåligt över det. Kanske är jag inte äldre nog ;)


Hur som helst, varför spara något som inte gör mig gott?Jag tänker att det som finns kvar i huvudet räcker, jag behöver inte påminna mig om en tid i livet då jag inte mådde bra och rent utav levde destruktivt mer än det jag minns på egen hand.2023 kommer att innebära ytterligare en flytt


Det betyder ytterligare nya äventyr, nya oskrivna blad att fylla med liv. Att jag ens flyttar ifrån den lilla, mysiga stugan är för att fastigheten är såld, jag visste redan från början att det bara var ett tillfälligt boende. Ett boende jag är ytterst tacksam över. Men snart väntar alltså nya äventyr i nytt boende. Mer om det i ett eget inlägg när det är mer aktuellt.Jag önskar dig ett spännande och gott 2023, och jag hoppas vi ses framöver här på bloggen!


Puss & kram!

Bloggbild5_edited.jpg

Hej, tack för att du kikar in...

Du är varmt välkommen att kommentera mina blogginlägg och / eller kontakta mig.

Vill du följa mig närmare gör du det på någon av länkarna:

  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram

Få mina inlägg direkt till din epost.

Tack så mycket!

bottom of page