top of page

Tacksamhet - nyckeln till frihet

Frihet kan komma i många skepnader. Frihet från ett tråkigt jobb, från att vara anställd till att bli egen företagare, fri från en dysfunktionell relation eller dysfunktionella mönster hos sig själv. Men att känna tacksamhet ger också en sorts frihet.Lek med taken att det bara finns två kategorier av tankar och känslor, positiva och negativa. Alla typer av tankar, känslor och sinnesstämningar sorteras i dess två kategorier. Var tror du dömande och skitsnack, gnällande och klagande hamnar? Precis, i den negativa högen.


Lek sedan med tanken att du är ett batteri som antingen laddar dig med positiv eller negativ energi, vad tror du saker ur den negativa högen laddar dig med för sorts energi? Rätt igen, negativ såklart. Så ju mer du dömer andra, pratar skit om andra, gnäller och/eller klagar över olika situationer i livet desto mer negativt laddar du dig själv. Till slut sitter du där som en gnällig typ som har svårt att se något positivt med livet.Det sägs att vår hjärna bara kan hålla ett fokus i taget, en tanke i taget. Föreställ dig sedan att du medvetet kan bestämma vad din hjärna ska fokusera på. Vore det inte nice om du kunde bestämma att den skulle fokusera mer på positivitet än negativitet? The good news is - you can do it.


Genom att varje dag välja att känna (och tänka tankar av) tacksamhet programmerar du om din hjärna från negativ till positiv. Inte över en natt, men det går fortare än man tror om man är konsekvent.Så hur gör man då? Inga konstigheter alls egentligen. Varje dag väljer du aktivt att fokusera på saker, händelser eller personer i ditt liv som du känner tacksamhet för. Skriv gärna ner dina tankar. Specificera gärna också, till exempel istället för att skriva "jag är tacksam över Arne" skriver du "jag är tacksam över Arne för att...".


Gör det här varje dag och ditt mindset kommer att skifta. Du kommer att göra dig själv fri från negativa tankar, och det är en frihet värt massor. Snabbare och snabbare kommer din hjärna att automatiskt tänka i positiva banor. Borta är gnällgubben eller häxan surtant ;)


Som grädde på moset kommer de i din omgivning tycka att du är en mycket trevligare person att hänga med :)Tack för att du läst ända hit. Som vanligt är mina ord fritt fram att dels vidare.

Puss och kram, Lissla.

Bloggbild5_edited.jpg

Hej, tack för att du kikar in...

Du är varmt välkommen att kommentera mina blogginlägg och / eller kontakta mig.

Vill du följa mig närmare gör du det på någon av länkarna:

  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram

Få mina inlägg direkt till din epost.

Tack så mycket!

bottom of page