top of page

Nyfiken på den lilla stugan jag bor i?

Jag har delat någon bild då och då på sociala medier och fått en förfrågan om att visa mer, och självklart gör jag det. Faktum är att jag älskar "min" lilla stuga och skulle inte flytta om jag inte var tvungen. Fastigheten är nämligen såld så att det var tidsbegränsat visste jag från början.Här är mitt lilla klaffbord som jag köpte som extrabord på Marketplace för några år sedan. Perfekt nu då jag bor på 30 kvadrat. När det kommer gäster för middag flyttar jag det till soffan och fäller upp bägge klaffarna. När det kommer gäster för övernattning fäller jag ner det helt och ställer undan det.

I bakgrunden ser du det lilla, runda kylskåpet hyresvärden lånade mig då jag inte hade något.
Soffan fungerar som extrasäng, extra sittplatser för gäster och såklart som vanlig soffa att slöa i. Utbäddad blir det en 140-säng. Kanske sitter man något lågt för att äta vid klaffbordet, men det får liksom fungera så här.


Även det lilla soffbordet går att fälla ihop och ställa mellan väggen och soffan när den behöver bäddas ut för nattgäster. Det låter som att jag har nattgäster ofta, men det är nog bara mamma, min syster och min systerdotter som sovit över här. Mamma och pappa bor ju i Nora nu så det är skönt för henne att kunna sova här när hon har ärenden i Sala.
Min (nåja, min och min) älskade kamin! Med den värmer jag upp både mig själv och stugan. Den torkar även tvätten fort! Faktum är att vi inte slagit på elvärmen mer än i badrummet och då på relativt låga grader.

Jag vet att det lätt bildas mögelangrepp när man drar ner på värmen, men eftersom jag är hemma hela dagarna och har alla innerdörrar öppna blir det varmt och skönt i hela stugan av brasan.
Sovrummet är inte stort men rymmer en 140-säng med en 90-säng ovanpå. Överslafen använder jag mest som tillfällig förvaring när jag inte orkar plocka undan saker där de hör hemma ;)

Under sängen har jag lådor som rymmer sänglinne, handdukar, fritidskläder och skor.


Vid sängens fotände finns en garderob som är 55 cm bred. I den har organisationsnörden i mig fått fritt spelrum. Förutom lådorna under sängen samt några blusar och klänningar som hänger på krokar på väggen rymmer garderoben alla mina kläder. Ja inte ytterkläder förstås. De sorterar jag efter säsong och packar undan på min fasters loft
När man ska flytta in på 30 kvadrat och har bott större behöver man prioritera. Vad är viktigast för mig? Vilken känsla vill jag att mitt hem ska ge mig?


Då jag älskar böcker fick en del sådana följa med, dock bara mina favoriter samt några som jag inte hunnit läsa än. Bild ett är från fönstret bredvid kaminen och bild tre från sovrumsfönstret. Eftersom det inte finns plats för en bokhylla fick två fönster lämna plats till detta.


Och självklart fick Buddha-figuren som jag och mamma gjort följa med. Hon har gjutit den i betong och jag har målat den, först med svart grundfärg och sedan med både guld, brons och koppar. Den skänker mig lugn, och så har jag någon att prata med ;)Hoppas du uppskattade den lilla rundturen :)Bloggbild5_edited.jpg

Hej, tack för att du kikar in...

Du är varmt välkommen att kommentera mina blogginlägg och / eller kontakta mig.

Vill du följa mig närmare gör du det på någon av länkarna:

  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram

Få mina inlägg direkt till din epost.

Tack så mycket!

bottom of page