top of page

Hej då stugan

Det är mycket som är sista gången när man ska flytta. Sista gången jag tar in ved, sista gången jag lånar min hyresvärds tvättmaskin, sista gången jag hugger stickor, sista gången jag njuter av den vackra soluppgången över Stävresjön.Vemod, det har jag känt, absolut. Jag har verkligen älskat att bo i den den här stugan, och jag är SÅÅ tacksam över möjligheten. Jag är även tacksam över insikterna den här tiden har gett mig. Som att jag vill leva lite mer långsamt och enkelt än jag gjort tidigare. Till exempel elda för värme och varmvatten, baka eget bröd, låta det ta tid att laga mat, kanske odla lite.


Jag tror mest det handlar om njutning, att jag vill ta mig tid att njuta oavsett vad jag gör istället för att bara låta livet passera med sina måsten. Jag gillar inte måsten men trots det så finns de. Vi måste till exempel äta, och varför inte njuta av hela processen från planering, genom tillagning ända fram till själva ätandet?


När jag var barn avskydde jag att behöva hämta in ved. Nu har jag älskat det. Jag har i ur och skur gått till vedboden och plockat korgen full och njutit av det. Bara tanken på att behöva elda för att få värme har tillfredsställt mig på något konstigt vis.Håller du inte med om att livet är för kort ändå för att bara hafsas igenom som på automatik? Sova, skita, jobba, äta, dö typ. Nej livet, åtminstone mitt liv, ska innehålla mer än så. Jag ska göra allt jag kan för att sätta guldkant på min vardag, se till att hålla den färgglad istället för att bara acceptera att den gråa vardagen tar över. Om det ens är möjligt? Ja är min fasta övertygelse.


Och nu snackar jag om vardagen, alltså inte bara helgerna (eller annan ledig tid). Jag vill inte ha ett liv med en grå vardag där jag bara längtar efter ledighet för att få in lite färg och guldkant på livet.

Många gånger har jag fått höra att det är omöjligt, att jag har för höga krav. Ja, den som lever får väl se ;)


Kanske är det min sjukdom som fått mig att omvärdera livet, som har fått mig att inse att vi inte är odödliga och att tiden inte varar för evigt? Jag har ingen aning men är tacksam över insikterna. Nu ska jag bli drottning över vardagslyx ha!


Vad brukar du göra för att lyxa till vardagen?Flyttlasset gick redan den 28/1 med destination Söderbärke, Dalarna. Det är alltså hit livet har fört mig, och det är här nya äventyr ska skapas. Som att börja baka till exempel. I skrivande stund har jag faktiskt två nygräddade kakor med rulltårtssmet som grund står framför mig och svalnar av, en med kardemumma och blåbär och en med kardemumma och pärlsocker. Båda är bakade enbart på potatismjöl så min bror ska kunna äta av dem. Han är allergiskt mot både gluten och mejeriprodukter.
Nej, nu är det dags att ta "Fluffy" med upp till sängen för en vila. Stort tack för att du läst ända hit, spring nu iväg och vardagslyx lite :)

/ Lissla

Bloggbild5_edited.jpg

Hej, tack för att du kikar in...

Du är varmt välkommen att kommentera mina blogginlägg och / eller kontakta mig.

Vill du följa mig närmare gör du det på någon av länkarna:

  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram

Få mina inlägg direkt till din epost.

Tack så mycket!

bottom of page