top of page

Fuck lagom, I want magic!

Även myrsteg är framsteg så länge man går åt rätt håll. Och det gör jag, jag har blicken stadigt fäst på mitt mål även om jag ibland behöver korrigera vägen dit. Visst sjutton har jag kastat mig in i ideér och projekt som gått käpprätt åt skogen, som visat sig vara helt fel för mig men som kändes rätt just i stunden.Men det är en del av mig, det är så jag hittar min väg. Det lärde jag mig när jag gjorde min human design reading, 3:an i min profil står för att jag är obotligt nyfiken och vill utforska allt jag känner mig dragen till. Jag är en sån som planerar, grejar och experimenterar helt enkelt.


Innan jag gjorde min human design reading kände jag mig misslyckad och vilsen när jag hela tiden bytte väg. Jag minns att jag tänkte "vad är det där fel på mig som inte kan hitta min grej och nöja mig som alla andra?" Nu för tiden känner jag istället stolthet över att jag hade modet att ge upp det som inte kändes rätt och gå vidare. Samtidigt undrar jag om alla andra egentligen är så nöjda, eller om de bara nöjer sig för att de inte tror att det finns något annat för dem. För att de tror att det där med drömmar bara är drömmar som aldrig kommer att kunna bli något mera.


När jag tänker tillbaka på mig som barn så inser jag att jag alltid varit en drömmare. Jag tyckte mycket om att läsa och försvinna in i böckernas magiska värld. Jag drömde mig bort, byggde hemliga världar inuti mitt huvud dit jag ofta återvände även efter att boken var utläst. Fantasi hade jag gott om. Idag har de fantasierna förvandlats till vilda ideér och projekt om hur jag ska nå min dröm.Många olika arbetsplatser och yrken har hunnit passera genom åren, och jag har trivts bra på (nästan) alla. Ett tag. Sen känner jag mig låst och styrd, vingklippt och frihetsberövad. Även om jag har fått ett visst eget ansvar på arbetsplatsen så har det inte räckt för mig. Jag har velat ha mer frihet och vara mindre styrd. Kort och gott, jag har velat göra på mitt sätt.


Visst kan man tycka att min situation nu med postcovid är skit, men det har också tvingat mig att se annorlunda på det här med jobb och inkomst. Nu, i och med min flytt har det faktiskt öppnats nya möjligheter för mig.


Måla tavlor och få en inkomst på det är en del av min stora dröm, en väldigt stor del. Skapandet har alltid varit viktigt för mig. Men här där jag bor nu finns även andra möjligheter i och med att det är en gård med relativt mycket mark till, dessutom mark som ligger nära sjön Barken.


Som jag skrev på Instagram och Facebook nyligen så planerar vi att ordna en ställplats för husbilar och husvagnar precis intill vattnet. Där ska vi förutom att röja undan en del sly och jämna ut några högar med jord och grus bygga en grillplats och en brygga. Fisket i Barken ska tydligen vara helt outstanding enligt de som vet, jag har ju nyss flyttat hit och dessutom är jag inte intresserad av att fiska så jag har ingen koll. Men jag hoppas att det ska locka campare till oss.Min dröm är alltså att enbart kunna jobba för mig själv med mig själv som chef, helst med så många passiva inkomstkällor som möjligt. Varför? Förutom att jag gillar att styra och bestämma själv över min tid och mina projekt så behöver jag kunna följa min energi. När den pendlar och blir låg behöver jag kunna vila oavsett vad jag egentligen hade tänkt, och det kan ju vara lite svårt på en arbetsplats.


Sen har vi ju det här med friheten. Frihet är ett ord som har följt med mig länge. Fatta friheten i att vara sin egen chef och att majoriteten av det som ger mat på bordet kommer från passiva inkomstkällor, det vill säga sådant som inte kräver en arbetsinsats hela tiden för att generera pengar. Oj, oj, oj vilken dröm.


Har du någon stor, härlig dröm som du inte kan sluta tänka på?
Tack för att du läst, och du, keep on dreaming!

Puss & kram hela dan!

Bloggbild5_edited.jpg

Hej, tack för att du kikar in...

Du är varmt välkommen att kommentera mina blogginlägg och / eller kontakta mig.

Vill du följa mig närmare gör du det på någon av länkarna:

  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram

Få mina inlägg direkt till din epost.

Tack så mycket!

bottom of page