top of page

Ett steg närmare mitt drömliv...

Varje gång jag visar upp min konst offentligt tar jag ett steg närmare min dröm, dvs att kunna få en bra inkomst på mitt skapande. Även om jag inte säljer något precis den gången så anser jag att jag ändå kommit ett steg framåt. Att visa upp mina alster är ju en förutsättning för att få något sålt över huvud taget.
Än så länge är ju målandet på hobbynivå, eller rehabilitering kanske jag ska säga. För när jag målar glömmer jag smärtan för en stund. Jag glömmer alla bekymmer om dålig ekonomi, jobb, sjukskrivning, smärtutredning och hur det ska bli med ersättning från försäkringskassan. Jag går helt in i min skaparbubbla och bara är där. Lite som tjuren Ferdinand, "jag trivs bättre här."


I skrivande stund har jag konst hänger på två ställen i Sala, Ekenbergs Dam och Schelins konditori. Ekenbergs är en dambutik på gågatan mitt emot systembolaget, jag tror den har funnits i hundra år typ (eller nåt). Jag minns att jag som barn var in där med mamma och tyckte det var sååå tråkigt att vänta medan hon provade kläder. Damen som har butiken är en riktigt fräsig kvinna med vitt hår och märkesglasögon från Eva Attling. Väl värt ett besök om du gillar kvalitetskläder.


Schelins är ett litet konditori med suuuuupergott fika! Det roliga med Schelins är att de aldrig hänger upp något eget på väggarna utan det är alltid olika konstnärer som fyller väggarna med sin konst. I tre veckor får man hänga, sedan är det nästas tur. Man hänger upp konsten samtidigt som det sitter folk och fikar, något jag trodde skulle bli lite bökigt men stammisarna älskar det. De hjälper till och kommer med goda råd, flyttar på sig om de sitter precis där det ska upp en tavla och är allmänt pratglada och nyfikna.
Nu kan du alltså njuta av gott fikabröd OCH vacker konst! (Ja, min konst är vacker. Jante kan gå och lägga sig under en sten) Under vecka två, tre och fyra hänger jag på konditoriet. Enligt ryktet är de grymt bra på allergianpassat fika och jag tror de bakar eget bröd men det ska jag låta vara osagt. Gott är det iallafall.


Men jag har mer spännande på gång gällande konsten. Har bland annat ansökt om att få vara med på konstrundan i Kolbäcksådalen, vet inte riktigt när jag får besked om jag kommer med eller inte. Sedan ska jag ha en helt egen konstutställning i Västerås på Hillerströms med vernissage och hela kitet! Känns SÅÅ himla häftigt! Och stort! Blir bubbel och plockmat och hela faderullan! Sjätte juni går det av stapeln. Save the date!
Att kliva in i ateljén fyller mig med samma känsla som när jag var yngre och hade egna hästar hemma, att kliva in i stallet var... magiskt. Precis som att kliva in i ateljén är nu. Det fyller mig med en känsla av... satisfaction. (Ja ibland känns orden mer rätt på engelska).


Jag känner harmoni, inre lugn, glädje, lycka, rus, frihet... Lite som att komma hem inom mig själv. Landa efter många års vilsenhet. Upptäcka mitt sanna jag på nytt. Lite sorgligt kanske att ens ha tappat bort sitt sanna jag, men jäklar vilken spännande resa det är nu.
Min mentor Kathja Rosberg brukar säga att allt sker av en anledning och faktiskt för vårt bästa även om vi just där och då inte kan se det. Så jag landar i tillit till att hon har rätt och tänker att det var meningen att jag skulle gå lite vilse i livet. Av någon anledning som jag ännu inte kan se så behövde jag det.


Det kanske låter flummigt, men faktum är att jag redan nu kan se tillbaka på händelser som där och då kändes svåra och utmanande, och som jag inte såg något positivt med. Då. Idag kan jag se det positiva de förde med sig. Så ja, Kathja kanske har rätt. Eller så har hon det inte. Men för mig har livet blivit oerhört mycket lättare att leva sedan jag landade i tillit till att allt sker för mitt högsta bästa, och att jag tids nog kommer att kunna se det.Nåväl, jag ska väl ge mig nu innan jag blir alltför långrandig. När jag väl sätter igång kan jag ordbajsa hur länge som helst!


Stort tack för att du läst, ta hand om dig och ha det gott!

Kram, Lissla.


PS. Min konst hittar du på Instagram.

PS igen. Om du inte vill missa ett blogginlägg kan du fylla i formuläret och få dem direkt till din e-post.

Bloggbild5_edited.jpg

Hej, tack för att du kikar in...

Du är varmt välkommen att kommentera mina blogginlägg och / eller kontakta mig.

Vill du följa mig närmare gör du det på någon av länkarna:

  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram

Få mina inlägg direkt till din epost.

Tack så mycket!

bottom of page