top of page

Hej, det är jag som är Lissla.

Vad gör man när livet plötsligt vänder och sjukdom sätter stopp för allt man är van att klara av? När man behöver lära sig acceptans och att leva annorlunda? För mig blev det faktiskt kickstarten på min konstnärskarriär.

I mitten av 2022 insjuknade jag i covid-19 som sedan övergick i postcovid. Detta visade sig som extrema nervsmärtor från midjan och neråt, restless legs, hyperkänslighet och känselbortfall (inte på samma ställen).

I början av min sjukdomstid, innan jag fick smärtstillande, kunde jag knappt sitta eller ligga och därav inte heller sova. På nätterna när de andra sov höll jag därför till i källaren för att inte störa, och där målade jag.

Tavla efter tavla växte fram och lusten att skapa blev bara starkare och starkare. Dessutom upptäckte jag att det fungerar som terapi för mig att måla, tiden rinner iväg och jag kan glömma mina smärtor för stunden.

 

Vill du följa min konstnärsresa, kampen mot postcovid och lära känna mig lite bakom kulisserna så finns både Instagram, Facebook och min blogg här på sidan att väja på. 

Tack för att du kikade in!

Bloggbild3.jpg
bottom of page