top of page

Inför ditt köp

  • Instagram
Det gör mig JÄTTEGLAD att du är intresserad av att köpa konst av mig.
Inför ditt köp rekommenderar jag dig att läsa nedanstående text med lite fakta och bra att veta först. Om du har frågor eller funderingar som du inte fått svar på efteråt är det bara att kontakta mig så svarar jag så snart jag kan.

Prissättning: 

Att prissätta sitt arbete kan vara väldigt svårt. I min drömvärld skulle jag ta så lite betalt som möjligt för att ALLA ska kunna ha personlig konst hemma. Men tyvärr funkar det inte så. Förutom själva tavlan och tiden jag lagt på den så finns det olika kostnader runtom. Det handlar dels om att priset ska stämma bra överens med tavlans värde, sedan är det även inköp av material, emballage till tavlan och fraktkostnadDet pris jag valt att sätta är det som gäller och det är inte förhandlingsbart. 

Teknik och utförande:

Att man är konstnär innebär inte automatiskt att man behärskar all typ av teknik eller motiv. Med andra ord, den konstnär du anlitar har sin egen stil och det ska givetvis respekteras.

 

Jag har vid flera tillfällen fått frågan om jag inte kan göra undantag och måla något annat än det jag gör, eller i en annan stil, men svaret är nej. Det handlar inte om att jag inte vill vara flexibel utan om att jag vill kunna stå för tavlan. Skulle jag göra något jag inte behärskar så blir det inte bra för vare sig mig eller dig. Risken skulle då vara stor att du betalat pengar för en tavla som du inte blir nöjd med och inte heller kan ångra.

Beställning av nyproduktion:

När du väljer att köpa en nybeställning av en konstnär så innebär det du ger personen fria tyglar att skapa en helt ny tavla åt dig. I dessa fall brukar jag först komma med lite frågor på sådant som jag behöver veta för att få en uppfattning om vad du vill ha (storlek, önskan på färg mm). Jag ställer även frågorna för att bilda mig en uppfattning av dig som person. 

Du får gärna komma med önskemål och tankar, men tänk på att konstnären du anlitar kommer att göra sin egen tolkning utifrån hur den arbetar. Det går därför inte ha en färdig bild i ditt huvud och sedan ångra ditt köp för att det inte blev exakt så som du sett det framför dig.

Ha i åtanke att du anlitar konstnären för att du gillar stilen och motiven, och konstnären kommer göra bilden därefter. Det är därför inte heller öppet köp hos mig på nybeställningar.

 

bottom of page